Press

  Selection:

  SVD – Furstinnan av Amalfi, Dramaten

   ”Scenerna mellan Furstinnan och den hovman hon väljer ut för att värma sin säng är särskilt finurliga. David Arnesen spelar Antonio som en rar älskansvärd och blyg pojkvalp. Snart utvecklas relationen till en polyamorös relation med kammarjungfrun”

  Expressen – Lassemaja, Dramaten

   ”särskilt briljerar titelduon Lasse (David Arnesen) och Maja (Tiril Wishman Eeg-Henriksen) i sitt paradnummer innan paus. För ögat och örat är detta alltså en hantverksmässigt helgjuten barnföreställning med härlig publikkontakt.”

  SVD – Lassemaja, Dramaten

   “David Arnesen och Tiril Wishman Eeg-Henriksen har hittat en okonstlad naturlighet och studsande spelglädje som bär hela vägen.”

  SVD – Angels in America, Dramaten

   “David Arnesen ger Louis en perfekt och charmig dos av vänsterpolitisk svada och har teorier om allt, utom sin egen moral.”

  Expressen – Angels in America, Dramaten

   “Razmus Nyströms Prior, sjuk i aids – rasande levande och så döende – dessutom på väg att överges av sin partner Louis klockrent spelad av David Arnesen.”

  DN – Falla ur tiden, Dramaten

   ”Kvar in i det sista dröjer David Arnesens ljusa blick på publiken. Den rymmer på ett mirakulöst vis både gåtan och svaret.”

  UNT – Och någon blev inte knivhuggen, Uppsala Stadsteater

   ”De tre ungdomarna, suveränt gestaltade av David Arnesen, Bianca Cruzeiro och Maria Nohra, spjärnar emot, gör utbrytningsförsök men sitter lika fullt fast i sina fack och positioner, i det nät som vi vanligtvis kallar ”det sociala arvet”.”

  SVD – King Lear, Uppsala Stadsteater

  En scenisk dominant blir också David Arnesen som Edgar, han som klär ut sig för att rädda sin far Gloucester. Edgar blir här en metafysik gestalt, som än vrålar förvrängd smärta men sådan också som en vek, torterad Jesus försöker hålla någon form av godhet vid liv. Är han en metafysik representant, eller imiterar han bara en?”

  SVD – En midsommarnatts dröm, Shakespeare på gräsgården

  ”Demetrius (här en otålig streber utmärkt tolkad av David Arnesen) som nu vill gifta sig med den rika Hermia har haft en sexuell relation med Helenus, men vill först och främst vill han nå social framgång och väljer att låtsas vara heterosexuell.”

  Expressen – X, Unga Klara

  ”Det finns dem som utmärker sig lite extra, David Arnesen ger prov på fin närvaro i både lustfyllda och allvarstyngda scener. Särskilt i den monolog om sin judiska mormor som undkom koncentrationslägret. Och de släktingar som inte gjorde det.”

  Nöjesguiden – X, Unga Klara

  “Ensemblen är otroligt bra och samspelt, men ska jag ändå nämna en enskild prestation är det David Arnesen. Håll också ögonen på Dimen Abdulla som varit med och skrivit pjäsen (och vars På alla fyra förra året var mycket bra). “

  Sveriges Radio – X, Unga Klara

  ”Ja – Farnaz Arbabi och hennes ensemble gör det, fortsätter i Unga Klaras tradition av att forska, pröva, undersöka men tillför också nåt helt nytt, en ny tid och en ny estetik. Som just anslaget när David Arnesens helt fantastiska drottning Kristina, i bästa vouge-stil, också vill ha liten en slav och gulla med! Apropå drottningens slavhandel ’Svenska Afrika Kompaniet’. Pang – så rullar föreställningen igång.“

  SVD – X, Unga Klara

  Kanske använder också Maria Salah och David Arnesen egna erfarenheter när de talar om att vara adopterad respektive jude i Sverige i dag. I vilket fall är deras berättelser uppfordrande och omöjliga att värja sig mot och sortera bort.”

  UNT – X, Unga Klara

  “Somligt gör ont … eller när David Arnesen talar om en mormor som en gång kom till det här landet med ett J i passet: ‘säg inte att du är jude. Och nämn inte mitt namn i pjäsen’.”

  DN – Bibeln, Kulturhuset Stadsteatern

  David Arnesen – underbar redan i Turteaterns ”Ferdydurke” 2008 – och hans Gizem Erdogan är rörande som det kärlekspar som vandrar genom tidsspannen, från skapelsen till korsfästelsen.”

  SVD – Bibeln, Kulturhuset Stadsteatern

  ”Slutintrycket blir en hyllning till Kärleken med citat från Paulus brev till korintierna och med den längtande Mannen och Kvinnan som genomgående par, känsligt gestaltade av David Arnesen och Gizem Erdogan. 

  Aftonbladet – Dö Klubbdöden, Dramalabbet

  David Arnesen lyckas faktiskt förvandla Alig till en snäppet sexigare barnpsykopat än Culkin gjorde.”